OphackingCup

OphackingCup

Listen to Page
Voiced by Amazon Polly

År 2014 förklarade Anonym Brasilien protest mot sociala orättvisor kring VM genom en rad DDoS och webbplatser defacement attacker. Efter 141 attacker sedan starten av VM twittrade den först med hänvisning till en av deras senaste attacker mot den brasilianska federala polisen. Som vanligt uppstod cybersäkerhetsproblem vid VM och andra stora sportevenemang. På Facebook släppte Anonymous Brasil användarnamn och lösenord tillsammans med en länk till den brasilianska federala polisens webbplats inloggningssida, och påstod sig ha hämtat operationsrelaterade dokument samt e-postutbyten. Denna operation omvandlades sedan till #OpOlympicHacking.

“Anonym planerar en cyberattack mot världens sponsorer”

Gruppen Anonymous hacktivister håller på att utveckla en cyberattack mot sponsorerna av VM i Brasilien.

Attacken ägde rum i protest mot den enorma avfallet i ett land där alla medborgare har tillgång till grundläggande tjänster, förklarade en hacker citerad av Reuters.

“Vi har redan kontrollerat vilka sidor som är mest sårbara och gjort plan för attack. Den här gången siktar vi sponsra världen ", var en sådan Che Commodore via Skype från en hemlig plats i Brasilien.

På frågan om potentiella mål, sade Adidas, Emirates, Coca-Cola och Budweiser flygbolag.

Byrån kunde inte fastställa Che Commodore identitet och om dess kopplingar till Anonymous är verkliga.

Denna vecka bröt hackare sig in i e-postsystemet från det brasilianska utrikesministeriet och decentraliserade kollektiva Anonyma publicerade 333 dokument som extraheras från det systemet.

Dokumenten innehåller en sammanfattning av samtalen mellan flera brasilianska tjänstemän och USA: s vicepresident Joe Biden under senare besök i det latinamerikanska landet i maj 2013, samt en lista över idrottsministrar som planerar att gå till världen.

“De [hack] attackerna kommer att riktas mot officiella webbplatser och de av företag som sponsrar koppen... dessa attacker kommer sannolikt att ske i form av DDoS-attacker.”

“Vi har en plan för attack... Vi har redan genomfört sena tester för att se vilka av platserna som är mer sårbara... Den här gången riktar vi oss till sponsorerna av VM”

Anonyma förberedde cyberattacker mot företagssponsorer av VM i Brasilien för att protestera mot att pengar spenderas på fotbollsmatcher istället för offentliga tjänster.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

No Image
No Image
No Image