Operasi Facebook

Operasi Facebook

Listen to Page
Voiced by Amazon Polly

Selepas Anonymous banyak disusupi oleh FBI pada tahun 2008 dan sekali lagi pada tahun 2012 apabila semua IRCS yang digunakan tanpa nama telah disusupi dan berubah menjadi sarang lebah, moto mula menyatakan bahawa “sesiapa sahaja boleh menjadi Anonymous”. Inti dari pernyataan ini adalah bahwa Anonymous bisa menjadi siapa pun, karena tidak ada yang tahu siapa Anonymous adalah. Mailman anda, doktor gigi anda, pasangan anda boleh menjadi Anonymous. Walau bagaimanapun, kenyataan ini dipintal oleh kejahilan untuk membenarkan banjir pengguna internet mula menggunakan tajuk Anonymous. Akibatnya, banyak operasi telah berlaku sejak itu, banyak yang tidak memegang idea Anonymous, dan beberapa yang dilakukan.

Ini adalah salah satu operasi sedemikian yang, sementara ia menegakkan idea Anonymous tentang hak untuk privasi dan tanpa nama, tidak dapat dicapai. Ya Anonymous membenci bagaimana Facebook menyimpan, dan menjual data anda, menyimpan log pada segala-galanya tentang anda. Seperti semua platform media sosial, Facebook adalah penyumbang utama kepada pembubaran masyarakat berfikir - kita melihat kesan hari ini. Facebook dan semua platform media sosial melanggar semua hak asasi manusia dan kawalan dan menapis semua maklumat. Orang bebas memilih untuk menggunakan hal-hal ini dan menandatangani jiwa dan kebebasan mereka. Ia tidak dipaksa kepada sesiapa sahaja. Selain itu, tidak mungkin untuk menggodam hal-hal tertentu, seperti Fox News, Facebook, Twitter, dan sejenisnya. Database ini ada di banyak lokasi di seluruh dunia sehingga tidak ada serangan yang Anonymous lakukan akan dapat menghancurkan mereka semua. Benar Anonymous memegang diri mereka ke standar yang lebih tinggi untuk menghormati kolektif dan reputasi Anonymous daripada untuk hamil atau mencoba operasi yang akan 1. melawan ide. 2. merusak reputasi. 3. untuk keuntungan pribadi atau agenda.

Anon palsu dipanggil keluar dan terdedah, tetapi terima kasih kepada penyusupan FBI, kini terdapat terlalu banyak daripada mereka. Benar Anonymous sentiasa dapat dilihat oleh tindakan mereka, sama seperti Anons Palsu didedahkan oleh mereka.

Tidak ada Official Anonymous, tidak ada Pemimpin. Idea dan piawaian Anonymous adalah apa yang menghalang kita, motif kita, dan hasil kita dalam keadaan baik.

Salam dunia, kita Anonymous.

Ada rumor serangan yang akan datang di Facebook oleh Anonymous. Walau bagaimanapun, ini tidak benar.

Walaupun kami tidak bersetuju dengan prosedur privasi Facebook, kami memahami bahawa serangan sedemikian bukan sahaja akan menyakiti orang ramai, tetapi juga melemahkan sebab kami. Dengan token yang sama, walaupun, mungkin ada serangan di Facebook. Sesiapa sahaja boleh memanggil diri mereka Anonymous, dan melakukan apa yang mereka mahu, tetapi kehendak kolektif Anonymous adalah bahawa Facebook harus ditinggalkan sendirian. Kami akan meminta hactivists semacam itu untuk tidak melakukan serangan ini atas nama Anonymous.

Facebook membolehkan rakan dan keluarga untuk berhubung dengan satu sama lain. Anonymous memahami pentingnya ini. dan memperbaharui semangat kita untuk kebebasan. Mari kita tidak mencemarkan reputasi kita dengan mengambil bahagian dalam serangan yang tidak bermakna ini.

Legion telah berbicara.

Kita adalah Anonymous.

Kita adalah Legion.

Kita tidak memaafkan.

Kita jangan lupa.

Jangkakan kami.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

No Image
No Image
No Image