Op HBGary

Op HBGary

Listen to Page
Voiced by Amazon Polly

Efter att ha påstått sig ha infiltrerat Anonymous blev HBGary Barr och dess VD Aaron Barr träffad med ett av kollektiets starkaste attacker. Anonym tog först över säkerhetsföretagets hemsida och ersatte den med brevet som ses som en bild nedan, som delvis lyder:

“Du tog på dig detta. Du har försökt bita på den anonyma handen, och nu sliter den Anonyma handen dig i ansiktet.”

Anonymous stängde av företagets telefonsystem och hacka sig in i företagets e-postsystem, offentliggjorde över 68 000 privata e-postmeddelanden som inkluderade presentationer, information om konkurrerande företag och information om HBGary Barrs planer på att ta ner Wikileaks, och mycket mycket mer.

Nyligen försökte chefen för säkerhetsfirman HBGary Federal, Aaron Barr, höja sin undersökning av den anonyma rörelsen genom att förse Financial Times med vad han påstod vara korrekt och användbar information om dem som påstås driva vår verksamhet.

I gårdagens release drog vi slutsatsen att den information som presenteras var lätt att underminera av någon av de miljontals människor runt om i världen med en flyktig förståelse för internetkultur. Inte bara var informationen från HBGary Federal bedrövligt felaktig, den tillhandahöll inga anklagande bevis mot någon av de namngivna personerna. Idag fick Anonymous veta att HBGary Federal hade för avsikt att sälja ett stort dokument till FBI som påstås innehålla identiteterna för dussintals av våra deltagare. Inom timmar efter att ha lärt sig detta infiltrerade Anonymous HBGary Federal nätverk och webbplatser. Anonymous förvärvade dokumentet med förmodade personuppgifter om anons, tillsammans med 50 000 företags-e-postmeddelanden (~ 4.71GB) - som alla nu har distribuerats på internet.

Dessutom kapades och manipulerades hans associerade webbplatser och sociala medier för att betona hur dåligt denna säkerhetsexpert hanterar frågor som rör sin egen säkerhet. Ve sina kunder och andra som investerat i hans förtroende. Bristen på kvalitet i Aaron Barrs genomförda forskning är värt att notera. Aaron Barr missade en hel del information som har funnits tillgänglig online, och lyckades faktiskt inte identifiera några av dem vars identiteter aldrig var avsedda att döljas.

Människor som DailyKos dagbok bloggare Barrett Brown, och administratören av anonnews.org, joepie91, vars identiteter kunde ha hittats på under en minut med en enkel Google-sökning. Det är också värt att notera att Aaron Barr också tillhandahöll denna dokumentation som ett exempel på utredningsprotokoll. Detta skulle införa en systematisk brist på FBI: s undersökande träslöjd. Risken att institutionalisera ett felaktigt förfarande exponentiering ett problem, och det gör det på skattebetalarnas bekostnad i alla avseenden. Om FBI faktiskt hade köpt den här informationen från HBGary Federal, skulle den ha betalats av skattebetalarnas pengar, och många oskyldiga människor skulle ha markerats som ledare i handlingar som de kanske inte ens har förknippats med.

Till skillnad från dig, Aaron, gjorde vi vår forskning, vi vet vem du är, och nu kommer alla andra också att göra det. Även om ni har lyckats förstöra er trovärdighet i ett försök att främja den, gav ni oss underhållning, om än mycket kort. Anonymous har inte ledare. Vi är inte en grupp, vi är inte en organisation.

Vi är bara en idé.

Det vi har gjort i dag kommer att verka hårt. Det är hårt. Vi kommer att svara dem som försöker hota oss. Vi förstår att våra deltagare har varit oroliga över FBI-razzior och företag som HBGary Federal lurar och loggar våra chattar, så vi har gett alla Anonyma ett meddelande: vi kommer att slå tillbaka.

Vi är anonyma. Vi är legion. Vi förlåter inte. Vi glömmer inte.

Förvänta oss - alltid.

Barrett Browns brev 1. Brev 2.

Det andra svaret:

Kära HBGary (en nyligen vanhedrad “säkerhet” företag),

Varma hälsningar från Anonymous igen. Det var vår övertygelse att du hade lärt dig en värdefull läxa sen vårt senaste meddelande till dig, men det verkar som om så inte är fallet.

Efter att vi förödmjukat dig grundligt genom att göra dina privata dokument offentliga, vanställa din webbplats, ta över olika onlinekonton hos dina chefer, socialt konstruera dina “betrodda” serveradministratörer, avslöja pinsamma personliga missöden av Aaron Barr och väsentligen förstöra alla framtida planer ditt företag Kanske, hade vi antagit att du åtminstone för en gångs skull skulle använda dina kombinerade hjärnceller för att inse vad du borde och inte borde göra.

Så vad gjorde du? Du hotade oss. Greg Hoglund, COO från HBGary, tyckte det var klokt att driva fram att rättsliga åtgärder vidtas för att få ner Anonymous. Låt oss inte glömma att första gången du försökte göra något så här förbise vi det inte, och vi ignorerar det inte nu. Vi var villiga att sluta attackera dig, vi var till och med villiga att låta dig vara helt - men nu har du provocerat oss, och det kommer inte att finnas någon nåd.

Du har till och med mage att föreslå att vi förfalskar information, som du arrogant skrev i ett uttalande på företagets webbplats. Samma företagswebbplats som Anonymous härjade.

HBGary, Inc och HBGary Federal, ett separat men närstående företag, har varit offer för en avsiktlig brottslig cyberattack. Vi tar detta brott på allvar och arbetar med federala, statliga och lokala brottsbekämpande myndigheter och omdirigerar interna resurser för att utreda och reagera på lämpligt sätt. I den mån någon kundinformation kan ha påverkats av denna händelse, kommer vi att förse de berörda kunderna med fullständig och korrekt information så snart den blir tillgänglig.

Var medveten om att all information som för närvarande är allmänt tillgänglig inte är tillförlitlig eftersom förövarna av detta brott, eller personer som arbetar nära dem, avsiktligt har förfalskat vissa uppgifter. HBGary, Inc och HBGary Federal har åtagit sig att en omfattande, korrekt och snabb reaktion på detta brott.

Anonymous har förfalskat ingenting; vi läckte dina inkorgar i sin helhet utan redigeringar. Faktum är att de flesta av dina e-postmeddelanden innehåller S/MIME digitala signaturer, vilket bevisar att de är verkliga. Denna information är nu fri för allmänheten, och du tror ärligt talat att du kan vrida dig ur den genom att anklaga Anonymous för att manipulera dina data?

Vi tycker att det är dags att ta spelet till nästa nivå. Vi har nu släppt alla 71 802 HBGary e-postmeddelanden så att de är fullt tillgängliga för alla medborgare som är intresserade. Detta inkluderar tidigare osläppta 27,606 brev från Greg Hoglunds spole. Vi inkluderade också en fulltextsökning för din bekvämlighet.

Men missuppfatta oss inte, det handlar inte bara om hämnd. Dina läckta kommunikationer avslöjar att era företag var intrasslade i mycket tvivelaktiga och troligtvis olagliga aktiviteter, inklusive en smutskampanj mot Wikileaks, dess stödjande journalister och motståndare till US Chamber of Commerce och Bank of America. Bevis tyder till och med på att detta gjordes med full kännedom om USA: s justitiedepartementet.

Medan hela sanningen ännu inte har avslöjats, känner Anonymous att det är dess plikt att låta världen veta vad du, närstående företag och myndigheter håller på med bakom stängda dörrar. Vi kommer inte att vara passiva medan företag som HBGary arbetar i hemlighet för att undergräva rättigheter för medborgare eller institutioner som Wikileaks.

Visserligen, HBGary, medan vi gör vad vi tycker är nödvändigt och bara, förnekar vi inte att vi njöt av att bryta nacken i processen. Du försökte spela vårt spel. Du förlorade.

Vi är anonyma.

Vi är legion.

Vi förlåter inte.

Vi glömmer inte.

Förvänta oss - alltid.

Gå till överordnad katalog

HBGary läckte e-postar.torrent

19-okt-2016 19:14

24,1 K

HBGary läckte email_torrent.txt

19-Okt-2016 20:04

204.0B

HBGary mer läckt mails.torrent

19-okt-2016 19:14

11,8K

HBGary mer läckt email_torrent.txt

19-Okt-2016 20:33

102,0 B

HBgaryLeakeDeMils_archive.torrent

13-Jan-2017 19:19

38,9 K

HBgaryLeakeDeMils_files.xml

13-Jan-2017 19:19

4,0 K

HBgaryLeakeDemails_meta.sqlite

19-okt-2016 19:14

10.0K

HBgaryLeakeDeMils_meta.xml

13-Jan-2017 19:19

1,2 K

aaron@hbgary.com.rar (Visa Innehåll)

19-Okt-2016 20:04

1.9G

greg@hbgary.com.rar (Visa Innehåll)

19-Okt-2016 20:33

2.3G

phil@hbgary.com.rar (Visa Innehåll)

19-Okt-2016 20:04

1,3 G

press.txt

19-okt-2016 20:10

3,8

readme.txt

19-okt-2016 20:10

375.0B

ted@hbgary.com.rar (Visa Innehåll)

19-Okt-2016 20:04

1,5 G

Juli 2017: Op fortsätter

Hälsningar HBGary (en dator “säkerhet” företag),

Dina senaste påståenden om att” infiltrera” Anonymous roar oss, och det gör också dina försök att använda Anonymous som ett sätt att samla uppmärksamhet åt dig själv. Hur är detta för uppmärksamhet?

Du tog på dig detta. Du har försökt bita på den anonyma handen, och nu sliter den anonyma handen dig i ansiktet. Du förväntade dig en motattack i form av en verbal braul (som du så vältaligt uttryckte det i en av dina privata e-postmeddelanden), men nu har du fått full vrede av Anonymous. Vi ger dig inga poäng.

Vad du verkar ha misslyckats med att inse är att, bara för att du har titeln och det allmänna framträdandet av ett “säkerhetsföretag” är du ingenting jämfört med Anonymous. Du har lite eller ingen säkerhetskunskap. Ditt företag trivs av att ta ut löjliga priser för enkla saker som NMaps, och du förtjänar inte beröm eller ens erkännande som säkerhetsexperter. Och nu vänder du dig till Anonym för berömmelse och uppmärksamhet? Du är en patetisk samling av mediahorande pengar gripande sycophants som vill rulla i affärer för ditt lika patetiska företag.

Låt oss lära dig en läxa som du aldrig glömmer: du bråkar inte med Anonymous. Du bråka inte särskilt med Anonymous bara för att du vill hoppa på en trend för allmänhetens uppmärksamhet, vilket Aaron Barr medgav i följande e-post:

“Men det handlar inte om dem... det handlar om att vår publik har rätt intryck av vår förmåga och kompetensen i vår forskning. Anonym kommer att göra allt de kan för att misskreditera det. och de har mikrofonen så att säga eftersom de är på Al Jazeeera, ABC, CNN, etc. Jag kommer att hålla debatten uppe eftersom jag tycker att det är bra affärer men jag kommer att vara smart om mina offentliga svar.”

Du har helt klart förbisett något mycket uppenbart här: vi är alla och vi är ingen. Om du svingar ett svärd av ondska till Anonyma inälvor, kommer vi helt enkelt att uppsluka det. Du kan inte bryta oss, du kan inte skada oss, även om du tydligt har försökt...

Tror du att du har samlat fullständiga namn och hemadresser för “higher-ups” av Anonymous? Du har inte. Tror du Anonymous har en grundare och flera grundare? Falskt. Tror du att du kan sälja informationen du har hittat till FBI? Falskt. Varför är den här falsk? Vi har sett era interna dokument, alla av dem, och vet du vad vi gjorde? Vi skrattade. Den största delen av informationen du har “extraherat” är tillgänglig för allmänheten via våra IRC-nätverk. Personuppgifterna för Anonyma “medlemmar” som du tror att du har förvärvat är helt enkelt nonsens.

Så varför kan du inte sälja informationen till FBI som du tänkt? För att vi ska ge den till dem gratis. Ditt härligt bedrägliga arbete kan vara ett underverk för alla att skura, liksom alla dina privata e-postmeddelanden (mer än 44 000 skönheter för allmänheten att njuta av). Som ni säkert vet är Anonymous ganska allvarligt när det gäller saker som detta, och vanligtvis kan vi utan tvekan utveckla vårt resonemang bakom verksamheten, men vi kommer att ge er en enkel förklaring, eftersom ni verkar vara primitiva människor:

Du har blint laddat in i den anonyma kupan, en kupa från vilken du har försökt stjäla honung. Trodde du att bina inte skulle försvara det? Här är vi. Du har retat kupan, och nu blir du stucken.

Det verkar som om säkerhetsexperter inte är sakkunnigt säkrade.

Vi är anonyma.

Vi är legion.

Vi förlåter inte.

Vi glömmer inte.

Förvänta oss - alltid.

Tags
,

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

No Image
No Image
No Image