Op hbgary

Op hbgary

Listen to Page
Voiced by Amazon Polly

Setelah mengklaim telah menyusup Anonymous, HBGary Barr dan CEO Aaron Barr diserang dengan salah satu serangan terkuat kolektif. Anonymous pertama mengambil alih hompage syarikat keselamatan dan menggantikannya dengan huruf yang dilihat sebagai imej di bawah, yang dibaca sebahagiannya:

“Anda membawa ini pada diri sendiri. Anda telah mencoba menggigit di tangan Anonymous, dan sekarang tangan Anonymous bitch-menampar wajah Anda.”

Anonymous terus menutup sistem telepon perusahaan dan meretas sistem e-mail perusahaan, membuat publik lebih dari 68,000 e-mail pribadi yang menyertakan presentasi, informasi tentang perusahaan yang bersaing, dan informasi tentang rencana HBGary Barr untuk menurunkan WikiLeaks, dan banyak lagi.

Baru-baru ini, ketua firma keselamatan internet HBGary Federal, Aaron Barr, berusaha untuk meningkatkan penyiasatan pergerakan Anonymous dengan menyediakan Financial Times dengan apa yang didakwa menjadi maklumat yang tepat dan berguna mengenai mereka yang didakwa memandu aktiviti kami.

Dalam keluaran semalam kita menyimpulkan bahawa maklumat yang dibentangkan adalah mudah untuk melemahkan oleh mana-mana berjuta-juta orang di seluruh dunia dengan pemahaman sepintas lalu budaya internet. Tidak hanya informasi yang diberikan oleh HBGary Federal dengan sangat tidak akurat, namun tidak memberikan bukti memberatkan terhadap orang yang bernama. Hari ini, Anonymous mengetahui bahwa HBGary Federal berniat menjual kepada FBI sebuah dokumen besar yang diduga memperinci identitas puluhan peserta kami. Dalam beberapa jam setelah belajar ini, Anonymous menyusup jaringan HBGary Federal dan situs web. Anonymous memperoleh dokumen itu dengan butiran peribadi yang sepatutnya, bersama dengan 50,000 e-mel syarikat (~4.71GB) - semuanya kini telah diedarkan di internet.

Di samping itu, laman web yang berkaitan dan akaun media sosialnya telah dirampas dan dimanipulasi untuk menekankan betapa buruk 'pakar keselamatan' ini mengendalikan perkara-perkara keselamatan sendiri. Celakalah pelanggan dan orang lain yang melabur dalam keyakinan beliau. Kekurangan kualiti dalam penyelidikan yang dijalankan Aaron Barr perlu diperhatikan. Harun Barr terlepas banyak maklumat yang telah tersedia dalam talian, dan sebenarnya gagal untuk mengenal pasti beberapa orang yang identitinya tidak pernah disembunyikan.

Orang-orang seperti blogger buku harian Dailykos' Barrett Brown, dan administrator anonnews.org, joepie91, yang identitasnya bisa ditemukan dalam satu menit dengan pencarian Google yang sederhana. Ia juga perlu diperhatikan bahawa Aaron Barr juga menyediakan dokumentasi ini sebagai contoh protokol penyiasatan. Ini akan memperkenalkan cacat sistematis untuk penyelidikan kayu FBI. Risiko menginstitusikan prosedur yang cacat eksponen masalah, dan ia berbuat demikian pada perbelanjaan pembayar cukai dalam erti kata. Sekiranya FBI memang membeli maklumat ini dari HBGary Persekutuan, ia akan dibayar oleh wang pembayar cukai, dan ramai orang yang tidak bersalah akan ditandakan sebagai pemimpin dalam tindakan yang mereka mungkin tidak dikaitkan dengannya.

Tidak seperti Anda, Aaron, kami melakukan penelitian kami, kami tahu siapa Anda, dan sekarang, begitu juga orang lain. Meskipun Anda telah berhasil merusak kredibilitas Anda dalam upaya untuk lebih lanjut, Anda memberikan kami hiburan, meskipun sangat singkat. Anonymous tidak mempunyai pemimpin. Kami bukan kelompok, kami bukan organisasi.

Kita cuma idea.

Apa yang telah kita lakukan hari ini akan kelihatan keras. Ia adalah keras. Kita akan menanggapi mereka yang berusaha mengancam kita. Kami memahami bahawa peserta kami telah bimbang tentang serbuan FBI baru-baru ini dan syarikat-syarikat seperti HBGary Federal mengintai dan log sembang kami, jadi kami telah memberikan semua mesej Anonymous: kami akan melawan balik.

Kita adalah Anonymous. Kita adalah Legion. Kita tidak memaafkan. Kita jangan lupa.

Mengharapkan kita - sentiasa.

Surat Barrett Brown 1. Surat 2.

Respons Kedua:

HbGary yang dihormati (syarikat “keselamatan” yang baru-baru ini dipermalukan),

Salam hangat dari Anonymous sekali lagi. Ia adalah kepercayaan kami bahawa anda telah diajar pelajaran berharga sejak mesej terakhir kami kepada anda, tetapi nampaknya ini tidak berlaku.

Selepas kami mempermalukan anda dengan teliti dengan membuat dokumen peribadi anda awam, mencemarkan laman web anda, mengambil alih pelbagai akaun dalam talian eksekutif anda, kejuruteraan secara sosial pentadbir pelayan “dipercayai” anda, melancarkan kesilapan peribadi memalukan Aaron Barr dan pada dasarnya merosakkan mana-mana rancangan masa depan syarikat anda mungkin, kami telah berasumsi bahwa Anda akan setidaknya, untuk sekali, menggunakan sel-sel otak gabungan Anda untuk menyadari apa yang seharusnya dan tidak boleh Anda lakukan.

Jadi apa yang anda lakukan? Anda mengancam kami. Greg Hoglund, COO dari HBGary, berpikir bijaksana untuk mendorong keluar bahwa tindakan hukum sedang diambil untuk menjatuhkan Anonymous. Jangan lupa bahawa kali pertama anda cuba melakukan sesuatu seperti ini, kami tidak mengabaikannya, dan kami tidak menghadap sekarang. Kami bersedia untuk berhenti menyerang Anda, kami bahkan bersedia untuk meninggalkan Anda sepenuhnya - tetapi sekarang Anda telah memprovokasi kami, dan tidak akan ada belas kasihan.

Anda bahkan memiliki keberanian untuk menyarankan kami memalsukan informasi, yang Anda dengan arogan posting dalam sebuah pernyataan di website perusahaan Anda. Laman web syarikat yang sama yang Anonymous dimusnahkan.

HBGary, Inc dan HBGary Federal, perusahaan terpisah namun terkait, telah menjadi korban dari serangan siber kriminal yang disengaja. Kami mengambil jenayah ini dengan serius dan bekerja dengan pihak berkuasa penguatkuasaan undang-undang persekutuan, negeri, dan tempatan dan mengalihkan sumber dalaman untuk menyiasat dan bertindak balas dengan sewajarnya. Sejauh mana informasi klien mungkin telah terpengaruh oleh peristiwa ini, kami akan memberikan informasi lengkap dan akurat kepada klien yang terkena dampak segera setelah tersedia.

Sementara itu, sila ambil perhatian bahawa sebarang maklumat yang ada dalam domain awam tidak boleh dipercayai kerana pelaku kesalahan ini, atau orang yang bekerja rapat dengan mereka, telah sengaja memalsukan data tertentu. HBGary, Inc dan HBGary Federal berkomitmen untuk respon yang komprehensif, akurat, dan cepat terhadap kejahatan ini.

Anonymous tidak memalsukan apa-apa; kami membocorkan peti masuk anda sepenuhnya tanpa suntingan. Malah, kebanyakan e-mel anda mengandungi tandatangan digital S/MIME, membuktikan bahawa ia adalah nyata. Informasi ini sekarang gratis untuk publik, dan Anda jujur berpikir Anda dapat berhasil keluar dari itu dengan menuduh Anonymous mengganggu data Anda?

Kami rasa sudah tiba masanya kami mengambil permainan ke peringkat seterusnya. Kami kini telah mengeluarkan semua e-mel HbGary 71,802 supaya mereka boleh didapati sepenuhnya kepada setiap warganegara yang berminat. Ini termasuk surat 27,606 yang belum dirilis sebelumnya dari kumparan Greg Hoglund. Kami juga menyertakan pencarian teks lengkap untuk kenyamanan Anda.

Tetapi jangan membuat kita salah, ini bukan semua tentang membalas dendam. Komunikasi bocor Anda mengungkapkan bahwa perusahaan Anda terjerat dalam kegiatan ilegal yang sangat meragukan dan kemungkinan besar, termasuk kampanye smear terhadap WikiLeaks, jurnalis pendukung, dan musuh dari US Chamber of Commerce dan Bank of America. Bukti bahkan menunjukkan bahwa ini dilakukan dengan pengetahuan penuh dari Departemen Kehakiman AS.

Sementara seluruh kebenaran belum terungkap, Anonymous merasa bahwa itu adalah tugasnya untuk membiarkan dunia tahu apa yang Anda, perusahaan terkait, dan lembaga pemerintah berada di belakang pintu tertutup. Kami tidak akan berdiri diam sementara perusahaan seperti HBGary bekerja dalam kerahasiaan untuk merusak hak warga atau institusi seperti WikiLeaks.

Diakui, HbGary, sementara kita melakukan apa yang kita rasakan perlu dan adil, kita tidak menyangkal bahwa kita menikmati patah leher Anda dalam proses. Anda mencoba untuk memainkan permainan kami. Anda hilang.

Kita adalah Anonymous.

Kita adalah Legion.

Kita tidak memaafkan.

Kita jangan lupa.

Mengharapkan kita - sentiasa.

Pergi ke direktori induk

HbGary bocor emails.torrent

19-Okt-2016 19:14

24.1K

HBGary bocor emails_torrent.txt

19-Okt-2016 20:04

204.0B

HbGary lebih bocor emails.torrent

19-Okt-2016 19:14

11.8K

HbGary lebih bocor emails_torrent.txt

19-Okt-2016 20:33

102.0B

HbgaryLeakedemails_Archive.torrent

13-Jan-2017 19:19

38.9K

HbgaryLeakedemails_files.xml

13-Jan-2017 19:19

4.0K

HbgaryLeakedemails_meta.sqlite

19-Okt-2016 19:14

10.0K

HbgaryLeakedemails_meta.xml

13-Jan-2017 19:19

1.2K

aaron@hbgary.com.rar (Lihat Kandungan)

19-Okt-2016 20:04

1.9G

greg@hbgary.com.rar (Lihat Kandungan)

19-Okt-2016 20:33

2.3G

phil@hbgary.com.rar (Lihat Kandungan)

19-Okt-2016 20:04

1.3G

press.txt

19-Okt-2016 20:10

3.8K

Readme.txt

19-Okt-2016 20:10

375.0B

ted@hbgary.com.rar (Lihat Kandungan)

19-Okt-2016 20:04

1.5G

Julai 2017: Op Terus

Salam HbGary (syarikat “keselamatan” komputer),

Klaim terbaru Anda tentang “menyusup” Anonymous menghibur kami, dan begitu juga upaya Anda menggunakan Anonymous sebagai sarana untuk menarik perhatian pers untuk diri sendiri. Bagaimana ini untuk perhatian?

Anda membawa ini pada diri sendiri. Kau telah mencoba menggigit di tangan Anonymous, dan sekarang tangan Anonymous sedang membanting Anda di wajah. Anda menjangkakan serangan balas dalam bentuk braul lisan (seperti yang anda dengan fasih meletakkannya dalam salah satu e-mel peribadi anda), tetapi sekarang anda telah menerima kemarahan penuh Anonymous. Kami penghargaan Anda tidak ada poin.

Apa yang Anda tampaknya gagal untuk menyadari adalah bahwa, hanya karena Anda memiliki judul dan penampilan umum dari perusahaan “keamanan”, Anda tidak ada dibandingkan dengan Anonymous. Anda mempunyai sedikit untuk tiada pengetahuan keselamatan. Perniagaan anda berkembang maju daripada mengenakan harga yang tidak masuk akal untuk perkara mudah seperti NMaps, dan anda tidak layak mendapat pujian atau pengiktirafan sebagai pakar keselamatan. Dan sekarang kau beralih ke Anonymous untuk ketenaran dan perhatian? Kau adalah pertemuan menyedihkan dari media pelacur penjilat yang ingin melakukan bisnis untuk perusahaanmu yang menyedihkan.

Mari kita ajarkan pelajaran yang tidak akan pernah Anda lupakan: Anda tidak main-main dengan Anonymous. Anda terutama tidak mengacaukan Anonymous hanya karena Anda ingin melompat pada tren untuk perhatian publik, yang mana Aaron Barr mengakui dalam email berikut:

“Tetapi ia bukan tentang mereka... ia tentang penonton kami mempunyai kesan yang betul keupayaan kami dan kecekapan penyelidikan kami. Anonymous akan melakukan apa yang setiap mereka boleh untuk mendiskreditkan itu. dan mereka mempunyai mikrofon untuk bercakap kerana mereka berada di Al Jazeeera, ABC, CNN, dan lain-lain Saya akan bersaing dengan perdebatan kerana saya fikir ia adalah perniagaan yang baik tetapi saya akan bijak tentang jawapan awam saya.”

Anda telah dengan jelas mengabaikan sesuatu yang sangat jelas di sini: kita semua orang dan kita tidak seorang pun. Jika Anda mengayunkan pedang kebencian ke dalam isi Anonymous', kita hanya akan menelan itu. Anda tidak boleh memecahkan kami, anda tidak boleh membahayakan kami, walaupun anda telah mencuba dengan jelas...

Anda pikir Anda telah mengumpulkan nama lengkap dan alamat rumah dari “Higher-up” Anonymous? Anda tidak mempunyai. Anda fikir Anonymous mempunyai pengasas dan pelbagai pengasas bersama? Palsu. Anda percaya bahwa Anda dapat menjual informasi Anda telah menemukan ke FBI? Palsu. Sekarang, mengapa yang satu ini palsu? Kami telah melihat dokumen internal Anda, semuanya, dan apakah Anda tahu apa yang kami lakukan? Kita ketawa. Kebanyakan maklumat yang anda telah “diekstrak” boleh didapati secara terbuka melalui rangkaian IRC kami. Rincian pribadi dari Anonymous “anggota” Anda pikir Anda telah memperoleh adalah, cukup sederhana, omong kosong.

Jadi mengapa Anda tidak bisa menjual informasi ini kepada FBI seperti yang Anda inginkan? Karena kita akan memberikannya kepada mereka secara gratis. Kerja-kerja anda yang mulia palsu boleh menjadi keajaiban untuk semua orang untuk mencari, seperti semua e-mel peribadi anda (lebih daripada 44,000 keindahan untuk orang ramai menikmati). Sekarang seperti yang mungkin Anda ketahui, Anonymous cukup serius ketika menyangkut hal-hal seperti ini, dan biasanya kami dapat menjelaskan secara tidak langsung tentang alasan kami di balik operasi, namun kami akan memberikan penjelasan sederhana, karena Anda tampak seperti orang primitif:

Anda telah membuta tuli dituduh ke dalam sarang Anonymous, sarang dari mana Anda telah mencoba untuk mencuri madu. Adakah anda fikir lebah tidak akan mempertahankannya? Di sini kita. Anda telah marah sarang, dan sekarang Anda sedang disengat.

Ia akan kelihatan bahawa pakar-pakar keselamatan tidak terjamin.

Kita adalah Anonymous.

Kita adalah Legion.

Kita tidak memaafkan.

Kita jangan lupa.

Mengharapkan kita - sentiasa.

Tags
,

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

No Image
No Image
No Image