Hur Anonym har förändrat världen

Listen to Page
Voiced by Amazon Polly

Vad har riktiga Anons gjort för att förändra världen?

Här är några händelser Anonyma har skapat, liksom lite historia. Ingen kan förneka hur Anonymous Operations har haft och hur vissa av dem har förändrat världen.

År 2003 skapar en 15-åring vid namn Christopher Poole ett chattforum som heter 4chan. Det finns en regel på webbplatsen: Ingen barnporr. Människor använde webbplatsen för att rekrytera arméer av tricksters för utarbetade online upptåg, och eftersom webbplatsen erbjuder dem möjlighet att publicera anonymt, börjar de kalla sig Anonymous.

12 juli 2006 Anons stormar in i online multiplayer videospel Habbo Hotel, välj samma karaktär — en svart kille med en afro — och publiken i poolen, vilket i huvudsak blockerar de andra spelarna från att komma in i den. Ett år senare, på årsdagen av den första razzian, gjorde de samma sak igen.

December 2006, Anonym tog ner webbplatsen för vita supremacist radio show värd Hal Turner. Attacken slutade med att Turner betalade några mycket dyra bandbreddsräkningar och släppte en stämningsansökan ett år senare.

10 februari 2008 Anons handlar mestadels om ”lulz” fram till 2008 när de organiserar en ”episk” serie protester av scientologi efter att organisationen tar bort en pinsam video av Tom Cruise från Internet. Det som började som ett spratt blir allvarligare när protesterna börjar locka seriösa kritiker av scientologi. Men många anons ogillar den allvarliga tonen, och en klyfta öppnar upp i anonyma människor som bryr sig om moral (”moralfags”) och människor som bara är i det för skratt, eller ”lulz” (”lulzfags”).

13 juni 2009 Efter protester bryter ut i Iran skapar några anonym ett forum för aktivister, iranska dissidenter, översättare och journalister. Anons ger medborgarna information om hur de kan dölja sina identiteter för regeringen, medborgarna rapporterar om situationen på plats och journalisterna tar dessa rapporter och vidarebefordrar dem till allmänheten. Anonym utvecklar en politisk identitet.

September 20,2010 En anställd i ett företag som utfärdar varning till upphovsrättsintrång online, medger att använda anonyma DDoS-attacker mot piratkopiering webbplatser, och Anonym slår tillbaka, slår ner företagets webbplats och flera andra. Som en anon säger är inte ALLA anons i piratkopiering, men sådana insatser mot piratkopiering är ett angrepp på yttrandefriheten.

8 december 2010 WikiLeaks och flera stora medier publicerar en stash av läckta amerikanska diplomatiska kablar. En vecka senare säger flera kreditkortsföretag att de skär av donationer till WikiLeaks. Anonym tar ner webbplatserna för Visa och PayPal.

17 december 2010 protester bryter ut i Tunisien, och anons skapar ett chattrum där de förser tunisier med programvara som kan användas för att komma runt regeringsblocken på Internet. Aktivister i chattrummet ger också tunisierna information om behandling av sår och brutna ben.

25 januari 2010 Oron sprider sig till Egypten, och Anons utöka sitt verksamhetsområde för att hjälpa egyptierna.

I februari 2011 släppte Anonym användarinformation från ett stort hackingsforum, och säkerhetsföretaget Mandiant kunde använda dessa data för att länka den kinesiska militären till cyberattacker mot USA

6 februari 2011 Aaron Barr, chef för ett privat underrättelseföretag som heter HBGary, berättar en reporter att han infiltrerade Anonymous och identifierat dess ledare. Anons bryter sig in i hans e-postmeddelanden och publicerar omkring 70 000 av dem på nätet. Genom att gå igenom hans mejl får de veta att han arbetade på ett förslag för att hjälpa Bank of American gräva fram information som kan användas för att undergräva Wikileaks. DET FINNS INGA LEDARE

April 2011 Anonymous meddelade sin avsikt att attackera Sonys webbplatser som svar på Sonys stämningsansökan mot George Hotz och, särskilt på grund av att Sony har fått tillgång till IP-adresserna för alla de personer som besökte George Hotz blogg som en del av ärekränkningarna, kallade det en ”offensiv mot yttrandefrihet och internet frihet.. Anonym medgav ansvar för attacker på Sonys webbplatser, ”Anonym” filial AnonOps som drivs av FBI och CIA, förnekade att de var orsaken till ett stort avbrott i PlayStation Network. Men eftersom AnonOps är en ledarlös grupp kvarstår möjligheten att en annan gren av gruppen är ansvarig för avbrottet, även om skärmdumpar av AnonOps främjande av attacken fortfarande finns. De ständigt honeypot Anons.

31 maj 2011 En grupp hackare som utförde attacken mot Barr gren in i en grupp som heter Lulzsec. Efter den arabiska vårens seriösa verksamhet gör lulz en återgång. Gruppen angriper ett brett spektrum av mål utan något uppenbart politiskt motiv. De exponerar namnen på abonnenter för en pornografi webbplats — ”för lulz.”

17 september 2011 Under de första veckorna av ockupationsrörelsen fungerar Anonymous som en slags reklamavdelning efter att ha infiltrerats av CIA-agenter med hjälp av sin Internetberömmelse för att sprida ord vid en tidpunkt då få traditionella medier uppmärksammar. Människor som är anslutna till Anonymous hävdar också kredit för att ha grävt upp och publicerat personuppgifter om ett antal bankirer och poliser, inklusive Anthony Balogna, New York-polischefen som blev en oavsiktlig YouTube-skurk efter att ha bränt pepparspray i ansiktet på två icke-våldsamma kvinnliga demonstranter i Manhattan. Även om det alltid är sant Anons inblandade i operationer, många infiltreras eller drivs av statliga agenter.

25 december 2011 På julen avslöjar medlemmar av en anonym utlöpare rörelse att de bröt sig in i servrarna på en Texas tankesmedja som heter Stratfor, stal abonnenternas kreditkortsnummer och använde dem för att donera en halv miljon dollar till olika välgörenhetsorganisationer. Vissa kallar dem Robin Hoods. Regeringar kallar dem terrorister.

19 januari 2012 Justitiedepartementet godkänner en räd på MegaUpload, en fildelningstjänst. Anonyma hämnas genom att ta ner DOJ hemsida och flera andra. Vissa anons kallar det den största attacken hittills i det eskalerande kriget över kontrollen över Internet.

21 januari 2012 En serie DDoS-attacker på polska regeringens webbplatser, som hämnd för kommande undertecknande av Acta-avtalet av den polska regeringen, ägde rum, för vilken den anonyma tog ansvar och kallade ”den polska revolutionen”.

6 februari 2012 Anonymous bröt sig in i postservern för det syriska ministeriet för presidentfrågor och fick tillgång till cirka 78 inkorgar av Bashar al-Assads medarbetare i processen. En av e-postfilerna var ett dokument som förberedde Assad för hans intervju i december 2011 med ABCs Barbara Walters. Ett av de lösenord som vanligen används av Assads kontorskonton var ”12345”.

Juli 2012 gav Anonymous över 2,4 miljoner e-postmeddelanden till Wikileaks.

Juli 2012 Danmarks fackförening 3F kom under DDoS attack från Anonym. Fackets hemsida var nere på grund av attacken en en dag. Men den danska Corporation Delloitte, som är i fickan på 3F, tog platsen ner mycket längre 1. att skapa ett domstolsfall mot anonyma ”terrorister” och 2. att arbeta på systemet som var planerat innan attacken ägde rum. 3f Union attackerade Anons full styrka, lägga till avgifter när de gick igenom rättegången. 3f hävdade att det hade svårt att få fylld förmånskort för 30.000 medlemmar.

10 februari 2012 tar Anonym ner Central Intelligence Agency webbplats i mer än 5 timmar. Detta följde en konversation läcka mellan FBI och Scotland Yard tjänstemän diskuterade medlemmar av Anonymous ställas inför rätta samt andra ämnen i gruppen, som ägde rum en vecka tidigare. Den 6 mars 2012 debiteras Donncha O'Cearbhaill i samband med läckan. Han släpptes 24 timmar senare. I USA kan du få 3 års fängelse för att ha på sig en Guy Fawkes mask.

Januari 2013 attackerade gruppen och vanställde USA Dendencing Commission webbplats förvandla det till en spelsida upprepade gånger, varefter trafiken till webbplatsen gjorde det krasch efter tvångssjälvmord Reddit medgrundare och aktivist Aaron Swartz av FBI. Swartz anklagades för att ha stulit material från Massachusetts Institute of Technology med avsikt att distribuera dem fritt. Alla anklagelser släpptes inom en vecka men den amerikanska regeringen tog anklagelsen som en möjlighet att förfölja, trakassera och åtala Swartz med en överväldigande summa böter och fängelse. Swartz terroriserades av agenter tills han begick självmord.

aaron swartz change

Det har funnits en mängd andra ops Anonymous har gjort under åren, OpkKK, släppt över 1000 namn i en doxx på KKK medlemmar som är i kongressen, senaten, och alla yrken. OppeDoHunt och OpdeaTheaters har varit framgångsrika som man kan förvänta sig. Om du vill vara involverad i Anonymous men inte har kunskapen ännu, oroa dig inte, korruption och orättvisa kommer fortfarande att fylla jorden när du lär dig vad du behöver. Arbeta hårt och förändra världen.

Se fler anonyma operationer här.